Мито Хаџи Василев-Јасмин

ДРЖАВНА НАГРАДА „МИТО ХАЏИ ВАСИЛЕВ-ЈАСМИН“  
(21 декември)

Согласно со член 7 од Законот за државните награди и Законот за  изменување и дополнување на Законот за државните награди („Службен весник на Р.М.“ бр.52/06 и 54/07) со наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ се оддава признание за остварувања во областа на публицистиката и новинарството.

Во една година можат да се доделат најмногу две награди.

Државната награда ја доделува Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“, составен од претседател и 12 члена, кој распишува конкурс и донесува одлука за доделување на наградата.

Конкурсот трае од 1 до 31 октомври.

Државната награда се врачува во Собранието на РМ на 21 декември – денот на раѓањето на Мито Хаџи Василев-Јасмин.

Државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за првпат е доделена во 1969 година.

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев - Јасмин“ во 2018 година

Повеќе...

Распишан е Конкурсот за државната награда „ Мито Хаџи Василев - Јасмин“

Распишан е Конкурсот за државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

Është shpallur konkurs për Çmimin Shtetëror "Mito Haxhivasilev-Jasmin"

Është shpallur konkurs për Çmimin Shtetëror "Mito Haxhivasilev-Jasmin" 

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев - Јасмин“ во 2016 година

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин”во 2016 година ...

Повеќе...

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДРЖАВНАТА НАГРАДА „МИТО ХАЏИ ВАСИЛЕВ ЈАСМИН“ ВО 2016 ГОДИНА

Конкурс за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев Јасмин“ во 2016 година

Повеќе...

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2015 год

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2015 год

Повеќе...

Конкурс за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2015 година

Конкурс за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2015 година ...

Повеќе...

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2014 год

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2014 год

Повеќе...

Конкурс за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев Јасмин” во 2014 година

Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев - Јасмин” распишува:

Повеќе...

Конкурс за доделување на државната награда “Мито Хаџи Василев Јасмин” во 2013 година

Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” распишува

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia