Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2014 год

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2014 год

О Д Л У К А

за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2014 година за остварувања  во  областа на публицистиката и новинарството од интерес на Република Македонија

1. За остварување во областа на новинарството  државната награда ја делат:             

- Мирела Саити и Фиданка Танаскова, новинари.

2. За остварување во областа на публицистиката  државната награда ја доби:

- Борче Грозданов, публицист

3. Оваа Одлука влегува во сила од денот на донесувањето, а ќе биде објавена во „Службен весник на Република Македонија”.

Наградата на добитниците ќе им биде врачена на 21 декември 2014 година (недела) во 12 часот, во Собранието на Република Македонија.

Претседател на Одборот
за доделување на државната награда
„Мито Хаџи Василев- Јасмин”,
проф. д-р Марко Китевски

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia