Мито Хаџи Василев-Јасмин

ДРЖАВНА НАГРАДА „МИТО ХАЏИ ВАСИЛЕВ-ЈАСМИН“  
(21 декември)

Согласно со член 7 од Законот за државните награди и Законот за  изменување и дополнување на Законот за државните награди („Службен весник на Р.М.“ бр.52/06 и 54/07) со наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ се оддава признание за остварувања во областа на публицистиката и новинарството.

Во една година можат да се доделат најмногу две награди.

Државната награда ја доделува Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“, составен од претседател и 12 члена, кој распишува конкурс и донесува одлука за доделување на наградата.

Конкурсот трае од 1 до 31 октомври.

Државната награда се врачува во Собранието на РМ на 21 декември – денот на раѓањето на Мито Хаџи Василев-Јасмин.

Државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за првпат е доделена во 1969 година.

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2012 год

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2012 година

Повеќе...

Конкурс за доделување на државната награда “Мито Хаџи Василев Јасмин” во 2012 г.

Одборот за доделување на државната награда “Мито Хаџи Василев - Јасмин” распишува

Повеќе...

Одлука за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2011 година

О Д Л У К А

Повеќе...

Конкурс за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” во 2011 година

Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” распишува

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia