Конкурс за доделување месечни надоместоци на самостојните уметници за 2014 година

Конкурс за доделување  месечни надоместоци  на самостојните уметници за 2014 година ...

Врз основа на член 16 од Законот за културата („Службен весник на Република Македонија“  бр. 31/98, 49/03, 82/05, 24/07, 116/2010, 47/2011, 51/2011 и 23/2013),  а во врска со член 6 од Правилникот за утврдување на критериумите, постапката и начинот на обезбедување поволни услови и надоместоци од средства на републичкиот буџет на самостојните уметници („Службен весник на Република Македонија” бр. 52/2000),  Министерството за култура распишува Конкурс за доделување  месечни надоместоци на самостојните уметници за 2014 година

ПОДИГНИ ДОКУМЕНТИ

КОНКУРС

ПРАВИЛНИК

ПРИЈАВА

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia