Конкурс за доделување месечни надоместоци на самостојните уметници за 2015 година

За стимулирање и помагање на уметничкото творештво на самостојните уметници, Министерството за култура за 2015 година ќе обезбеди средства од Буџетот на Република Македонија, како месечни надоместоци на самостојните уметници, за придонесите за здравствено, пензиско и инвалидско осигурување и за персоналниот данок на доход ...

- Конкурс за доделување месечни надоместоци на самостојните уметници за 2015 година
- Пријава за самостоен уметник
- Правилник за утврдување на критериумите


kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia