Повик за аплицирање за „Програмата Креативна Европа – Потпрограма Култура“ за 2019 година

Министерството за култура на Република Македонија ја информира јавноста дека Извршната агенција за образование, аудиовизуелна дејност и култура при Европската Комисија го објави повикот за аплицирање за „Програмата Креативна Европа – Потпрограма Култура“, категорија „Проекти за соработка“ за 2019 година...

Повикот е наменет за транснационални ко-продукциски проекти преку кои се поддржува европската културна соработка.

Краен рок за доставување на електронските апликации до Извршната агенција за образование, аудиовизуелна дејност и култура при Европската Комисија е 11 декември 2018 година, најдоцна до 12.00 часот.

Повеќе информации за повикот и за категоријата  можете да најдете на следнава веб

https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-european-cooperation-projects-2019_en

како  и во Канцеларијата за „Креативна Европа – Потпрограма Култура“  (тел: 3 207 446; 3 207 433; електронски адреси:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите   и  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите )

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia