Конкурс за доделување месечни надоместоци на самостојните уметници за 2013 година

Врз основа на член 16 од Законот за културата („Службен весник на Република Македонија“  бр. 31/98, 49/03, 82/05, 24/07, 116/2010, 47/2011 и 51/2011), а во врска со член 6 од Правилникот за утврдување на критериумите, постапката и начинот на обезбедување поволни услови и надоместоци од средства на републичкиот буџет на самостојните уметници („Службен весник на Република Македонија” бр. 52/2000), Министерството за култура распишува

- Конкурс за доделување  месечни надоместоци на самостојните уметници за 2013 година

- Правилник за утврдување на критериумите, постапката и начинот на обезбедување поволни услови и надоместоци од средства на републичкиот буџет, на самостојните уметници

- Правилник за начинот на водење на евиденција за самостојните уметници, установите од овбласта на културата, другите правни лица и за објектите за култура и опремата во државна сопственост

- Пријава за доделување  месечни надоместоци на самостојните уметници за 2013 година


kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia