Закони

Филтер по Наслови      Прикажи #  
# Наслов на артиклот Кликови
1 Закон за престанување на важењето на Законот за поддршка на домашната музичка продукција 1237
2 Закон за прогласување на Старото градско јадро на Битола за културно наследство од особено значење („Службен весник на Република Македонија бр. 169/15). 4563
3 Закон за прогласување на Старото градско јадро на Кратово за културно наследство од особено значење („Службен весник на Република Македонија бр. 144/14). 1290
4 ЗАКОН ЗА ИЗДАВАЧКАТА ДЕЈНОСТ 9094
5 ЗАКОН ЗА ФИЛМСКА ДЕЈНОСТ 10414
6 ЗАКОН ЗА ПОДДРШКА НА ДОМАШНАТА МУЗИЧКА ПРОДУКЦИЈА 6692
7 ЗАКОН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО СВЕТСКОТО ПРИРОДНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН 5875
8 ЗАКОН ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА СПОМЕНИЧКАТА ЦЕЛИНА КРУШЕВО ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД ОСОБЕНО ЗНАЧЕЊЕ - АПРИЛ 2012 5553
9 ЗАКОН ЗА АРХИВСКИ МАТЕРИЈАЛ 12298
10 ЗАКОН ЗА ДРЖАВНИТЕ НАГРАДИ 5589
11 ЗАКОН ЗА НАЦИОНАЛНИОТ УМЕТНИК НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 6355
12 ЗАКОН ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА СТАРОТO ГРАДСКО ЈАДРО НА ОХРИД ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД ОСОБЕНО ЗНАЧЕЊЕ 7232
13 ЗАКОН ЗА МУЗЕИТЕ 11251
14 ЗАКОН ЗА КУЛТУРАТА 25693
15 ЗАКОН ЗА ФИЛМСКИОТ ФОНД НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 5211
16 ЗАКОН ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ 10798
17 ЗАКОН ЗА УПОТРЕБАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК 12628
18 ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО 23724
19 ЗАКОН ЗА МЕМОРИЈАЛНИТЕ СПОМЕНИЦИ И СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА 5731
20 ЗАКОН ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛНИОТ ПРИМЕРОК 5103
kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia