ПРЕДЛОГ НА ЗАКОН ЗА ИЗДАВАЧКА ДЕЈНОСТ

СООПШТЕНИЕ
за  започната постапка за изготвување на Предлог на Закон  за
издавачка дејност

Заради потребата од создавање на подобри услови за вршење на издавачката дејност и  стимулативно влијание на подобрувањето на условите за преведување на делата од домашни автори на странски јазици, пласманот на публикациите во странство и нивно претставување на меѓународни саеми и изложби,  утврдување на стандарди во уредувачката политика на публикациите, Министерството за култура  пристапи кон изготвување на Предлог на Закон за издавачка дејност.
За таа цел Министерството го објавува образецот План за проценка на влијанието на регулативата подготвен во врска со донесување на нов закон за издавачка дејност.
Министерството за култура во наредниот период ќе го објави и текстот на предлогот за донесување на закон за издавачка дејност, за кој што ќе биде организирана јавна дебата.

План за спроведување на проценка на влијание на регулативата

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia