Државен секретар

Државен секретар во Министерството за култура на Република Македонија, Валмир Азири
Sekretari shtetëror në Ministrinë e Kulturës të Republikës së Maqedonisë, Valmir Aziri

Valmir_Aziri_Sekretar_shteteror

Роден во 1977 година во Тетово. Дипломирал на Факултетот за уметности при Универзитетот во Тетово, на отсекот графички дизајн. Долго време е член на Здружението на ликовни уметници, има реализирано самостојни изложби а учествувал и на многу групни изложби и ликовни колонии.

Досегашни поважни активности, дела и функции:

2005 г. е нaзначен за портпарол на Општина Тетово

2008 г. именуван за директор на Уметничката галерија Тетово

2008 г .автор на самостојна изложба “Рефлексија”

2011г. е назначен за директор на Театарот во Тетово

2016 г. самостојна изложба “Во почетокот беше зборот”

Активно ги користи албанскиот,македонскиот и англискиот јазик

Тел:02/3240-565,факс: 02/3240-567

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia