Интервју

Интервју на министерот Асаф Адеми за ТВ Канал 5:„ЕУ и НАТО нудат подобар и подостоинствен живот и иднина за нашите млади“

Во интервјуто за ТВ Канал 5, министерот за култура Асаф Адеми на прашањето за ставот на Движњето БЕСА околу референдумот вели:„Ние го поддржуваме и правиме максимални напори референдумот да биде успешен. Договорот е постигнат, но еден од улсовите е и рефендумското изјаснување да биде позитивно ...

intervju_minister_600

Повеќе...

Intervistë e Ministrit Asaf Ademi për TV Kanal 5: “BE dhe NATO ofrojnë jetë dhe të ardhme më të mirë dhe me dinjitoze për të rinjtë tanë”

Në një intervistë për TV Kanal 5, ministri i Kulturës, Asaf Ademi, në pyetjen rreth qëndrimit të Lëvizjes BESA për referendumin thotë: “Ne mbështesim dhe bëjmë çdo përpjekje që referendumi të jetë i suksesshëm. Marrëveshja është arritur, por një nga kushtet është që referendumi të dalë pozitiv. Nuk do të vlejë asgjë nëse referendumi dështon ...

intervju_minister_600

Повеќе...

Министерот за култура Адеми во видео-интервју за „Макфакс“

22
Министерот за култура Асаф Адеми во интервјуто за независната новинска агенција „Макфакс“ одговара на актуелни прашања од областа на културата. Министерот Адеми најавува силна поддршка на проектите со кои се негува заедничкото културно наследство,  ветува нулта-толеранција за злобупотребите во културата, а ако некои видни личности го прекршиле законот, треба да одговараат.
Адеми потенцира дека Министерството за култура соработува со Обвинителството и специјалното јавно обвинителство и на располагање им е целата документација што им е потребна. Во интервјуто најавува дека на новиот конкурс за поддршка на проекти во Министерството за култура ќе се воведат промени во критериумите и ќе бидат оформени сосема нови комисии што ќе одлучуваат за проектите по дејности.

Ministri i Kulturës, Ademi në video-intervistë për "Makfaks"

22
Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, në intervistën për Agjencinë e pavarur gazetareske "Makfaks" është përgjigjur për çështjet aktuale nga sfera e kulturës. Ministri Ademi ka paralajmëruar përkrahje të fuqishme për projektet me të cilat kultivohet trashëgimia e përbashkët kulturore, ka premtuar zero tolerancë për keqpërdorimet në kulturë dhe, nëse personalitete të njohura e kanë shkelur ligjin, të njëjtit duhet të përjigjen. 

Ademi po ashtu ka potencuar se Ministria e Kulturës bashkëpunon me Prokurorinë dhe Prokurorinë Publike Speciale, dhe në dispozicion e kanë tërë dokumentacionin e duhur. Në këtë intervistë ai ka paralajmëruar se në konkursin e ri për përkrahjen e projekteve, në Ministrinë e Kulturës do të ketë ndryshime në kriteret dhe se do të formohen komisione tërësisht të reja që do të vendosin për projektet e veprimtarive të ndryshme. 

Интервју на министерот за култура Асаф Адеми за Независен весник

minister

Интервју на министерот за култура Асаф  Адеми за "Независен весник" можете да го проследите на следниов ЛИНК

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia