Новости

Министерот за култура Асаф Адеми присуствуваше на Новогодишниот концерт на Виенската државна опера

Министерот за култура Асаф Адеми присуствуваше на Новогодишниот концерт на Виенската државна опера, кој годинава се одржа во чест на одбележувањето на 150-годишнината од основањето на оваа еминентна оперска куќа ...

Avstrija_1

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi mori pjesë në koncertin e Vitit të Ri të Operës Shtetërore të Vjenës

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, mori pjesë në koncertin e Vitit të Ri të Operës Shtetërore të Vjenës, që sivjet mbahet me rastin e shënimit të 150-të vjetorit të themelimit të kësaj shtëpie botërore eminente të operës ...

Avstrija_1

Повеќе...

Соопштение од прес-конференцијата на министерот за култура Асаф Адеми

Министерот за култура Асаф Адеми денеска во Министерството за култура одржа прес-конференција на која направи пресек на проектите и активностите што се реализираа во 2018 година со поддршка од Министерството за култура, со посебен осврт на изминатите седум месеци од неговото назначување на оваа функција ...  

PRESS_02

Повеќе...

Kumtesë lidhur me konferencën përfundimtare për shtyp të ministrit të Kulturës

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot në ambientet e Ministrisë së Kulturës ka mbajtur konferencë shtypi, ku ka njoftuar mbi projektet dhe aktivitetet, të cilat me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës janë realizuar në vitin 2018, me vështrim të veçantë për shtatë muajt e fundit, që nga emërimi i tij në këtë post ...

PRESS_02

Повеќе...

Отворена изложбата „Спомени од Првата светска војна“

Министерот за култура Асаф Адеми денеска во Музејот на македонската борба се обрати на отворањето на тематската мултимедијална изложба „Спомени од Првата светска војна“...

IMG_0490

Повеќе...

Hapet ekspozita “Kujtime nga Lufta e Parë Botërore”

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot në Muzeun e Luftës Maqedonase mbajti fjalim në hapjen e ekspozitës tematike multimediale “Kujtime nga Lufta e Parë botërore”...

IMG_0490

Повеќе...

Соопштение за нивелација на платите и за Колективниот договор во културата

Министерството за култура на Република Македонија ја информира јавноста дека до март 2019 година ќе спроведе нивелација на платите во културата по дејности ...

Logo_novo_golemo

Повеќе...

Kumtesë lidhur nivelizimin e pagave dhe Marrëveshjen kolektive në kulturë

Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë e informon opinionin se deri në mars të vitit 2019 do të kryejë nivelizimin e pagave në kulturë sipas veprimtarive ...

Logo_novo_golemo

Повеќе...

Министерот за култура Асаф Адеми денеска оствари работна средба со раководството и со членовите на Фолклорниот ансамбл „Вапцаров“

На средбата, на министерот за култура Адеми му беше врачена благодарница за поддршката која Министерството за култура ја дава за овој реномиран ансамбл...

IMG_0430

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot ka zhvilluar takim pune me udhëheqësinë dhe anëtarët e Ansamblit folklorik “Vapcarov”

Në këtë takim, ministrit të Kulturës, Ademi iu nda mirënjohje për përkrahjen që Ministria e Kulturës ia jep këtij ansambli me renome...

IMG_0430

Повеќе...

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia