Новости

Mинистерот за култура Асаф Адеми се обрати на Третата светска конференција за туризам и култура во Турција

Mинистерот за култура Асаф Адеми денеска имаше официјално обраќање во рамките на Третата светска конференција за туризам и култура „За доброто на сите“,  која се одржува од 3 до 5 декември во Истанбул, Турција, во организација на Владата и на Министерството за култура и туризам на Република Турција, Светската туристичка организација (UNWTO) и УНЕСКО ...

Turcija_640_-1

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, mbajti fjalim në Konferencën e Tretë Botërore mbi Turizmin dhe Kulturën, në Turqi

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot mbajti fjalim në kuadër të Konferencës së Tretë Botërore mbi Turizmin dhe Kulturën “Për të mirën e të gjithëve”, që mbahet prej dt. 3 deri më 5 dhjetor në Stamboll të Turqisë, që e organizon Qeveria dhe Ministria e Kulturës dhe Turizmit e Republikës së Turqisë, Organizata Botërore e Turizmit (UNWTO) dhe UNESCO ...

Turcija_640_-1

Повеќе...

Mинистерот за култура Асаф Адеми присуствува на Третата светска конференција за туризам и култура која се одржува во Турција

Министерството за култура на Република Македонија ве информира дека во периодот  од 3 до 5 декември 2018 година, министерот за култура Асаф Адеми присуствува на  Третата светска конференција за туризам и култура, „За доброто на сите“,  која е во организација на Владата и Министерството за култура и туризам на Република Турција, Светската туристичка организација (UNWTO) и УНЕСКО ...

Turcija_2

Повеќе...

Ministri i Kulturës Asaf Ademi është duke marrë pjesë në Konferencën e Tretë Botërore të Turizmit dhe Kulturës të mbajtur në Turqi

Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë Ju informon se në periudhën prej 3 deri më 5 dhjetor të vitit 2018, ministri i Kulturës, Asaf Ademi, është duke marrë pjesë në Konferencën e Tretë Botërore mbi Turizmin dhe Kulturën me temë “Për të mirën e të gjithëve”, organizuar nga Qeveria dhe Ministria e Kulturës dhe Turizmit të Republikës së Turqisë, Organizatën Botërore e Turizmit (UNWTO) dhe UNESCO ...

Turcija_2

Повеќе...

Концерт на Ансамблот на албански народни ора и песни во Република Македонија

Министерот Асаф Адеми синоќа во Домот на Армијата на Република Македонија присуствуваше на првиот концерт на новоформираната национална установа Ансамбл на албански народни ора и песни во Република Македонија ...
Dom_na_arm_5

Повеќе...

Koncert i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Shqipe në Republikën e Maqedonisë

Ministri Asaf Ademi mbrëmë në Shtëpinë e Armatës së Republikës së Maqedonisë mori pjesë në koncertin e parë të Institucionit Nacional të sapoformuar “Ansambli Këngëve dhe Valleve Shqipe në Republikën e Maqedonisë”, që u zhvillua me rastin e Ditës së Flamurit Shqiptar ...

Dom_na_arm_5

Повеќе...

Одбележан 70-годишниот јубилеј на Ансамблот за народни песни и игри „Емин Дураку“

Министерот за култура Асаф Адеми синоќа во Македонската филхармонија присуствуваше и се обрати пред концертот по повод одбележувањето на 70-годишниот јубилеј од основањето на Ансамблот за народни песни и игри на албанскиот народ „Емин Дураку “...

Nastan_filharmonija_3

Повеќе...

U shënua Jubileu i 70-vjetorit të Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore "Emin Duraku"

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, mbrëmë ishte i pranishëm në Filarmoninë e Maqedonisë dhe mbajti fjalë rasti para koncertit me rastin e shënimit të jubileut 70 vjeçar nga themelimi i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore Shqiptare “Emin Duraku” ...

Nastan_filharmonija_3

Повеќе...

Презентиран Предлог - буџетот на Министерството за култура за 2019 година

Министерот за култура Асаф Адеми денеска на прес-конференција во Владата на Република Македонија го претстави предлог буџетот на Министерството за култура за 2019 година ...

Minister_pres_600_-1

Повеќе...

U prezantua Propozim-Buxheti i Ministrisë së Kulturës për vitin 2019

inistri i Kulturës, Asaf Ademi, sot në konferencën e sotme për shtyp në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë ka prezantuar propozim-buxhetin e Ministrisë së Kulturës për vitin 2019 ...

Minister_pres_600_-1

Повеќе...

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia