Новости

Во Гостивар отворено второто издание на Tеатaрскиот фестивал „Отело“

Министерот за култура Асаф Адеми синоќа во Центарот за култура „АСНОМ“ во Гостивар присуствуваше и се обрати на отворањето на  второто издание на Интернационалниот театарски фестивал „Отело“ ...

Gostivar_nastan_3

Повеќе...

Në Gostivar hapet edicioni i dytë i festivalit të teatrit „Othello“

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, mbrëmë ishte i pranishëm dhe mbajti fjalë rasti në Qendrën e Kulturës „ASNOM“ në Gostivar, ku u bë hapja e edicionit të dytë të Festivalit ndërkombëtar të teatrit „Othello“ ...

Gostivar_nastan_3

Повеќе...

Министерот Адеми на отворањето на манифестацијата „Недела на современ дански филм“ во Кинотеката на Македонија

Министерот за култура Асаф Адеми, заедно со постарата советничка во Амбасадата на Кралството Данска во Белград надлежна и за Република Македонија, Мариане Топач, и почесниот конзул на Кралството Данска во нашава земја, Живко Мукаетов, синоќа во Кинотеката на Македонија присуствуваше и се обрати на свеченоста по повод почетокот на манифестацијата „Недела на современ дански филм“, во чии рамки ќе биде прикажан исклучителен избор од современата данска кинематографија...

Kinoteka_640_-7

Повеќе...

Ministri Ademi në hapjen e manifestimit “Java e filmit bashkëkohor danez” në Kinotekën e Maqedonisë

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, mbrëmë në Kinotekën e Maqedonisë së bashku me Këshilltaren e vjetër në Ambasadën e Mbretërisë Daneze në Beograd – kompetente edhe për Republikën e Maqedonisë, Mariane Gade Topaç dhe Konsullin e Nderit të Mbretërisë Daneze në vendin tonë, Zhivko Muaketov mori pjesë dhe mbajti fjalë rasti në solemnitetin e organizuar me rastin e manifestimit “Java e filmit bashkëkohor danez”, në kuadër të të cilit do të prezantohet përzgjedhja e kinematografisë daneze...Kinoteka_640_-7

Повеќе...

КОНКУРС за учество во финансирање на проекти за манифестацијата „Млади Европејци“ во 2018 година

Врз основа на член 64 став 1 од Законот за културата („Службен весник на Република Македонија“ бр. 31/98, 49/03, 82/05, 24/07, 116/10, 47/11, 51/11, 136/12, 23/13, 187/13, 44/14, 61/15, 154/15, 39/16 и 11/18) Министерството за култура распишува ...

Logo_novo_1

Повеќе...

KONKURS për pjesëmarrje në financimin e projekteve për manifestimin “Evropianët e Rinj” në vitin 2018

Në bazë të nenit 64, paragrafi 1 nga Ligji i Kulturës (Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë, nr. 31/98, 49/03, 82/05, 24/07, 116/10, 47/11, 51/11, 136/12, 23/13, 187/13, 44/14, 61/15, 154/15, 39/16 dhe 11/18), Ministria e Kulturës publikon ...

Logo_novo_1

Повеќе...

Министерот за култура Адеми на одбележувањето на 65-годишнината од постоењето на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“

Министерот за култура Асаф Адеми денеска присуствуваше и се обрати на одбележувањто на јубилејот, 65 години од постоењето на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ ...

Institut_za_makedonski_jazik_600_-4

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Ademi në shënimin 65 – vjetorit të Institutit të Gjuhës Maqedonase „Kërste Misirkov“

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot ishte i pranishëm dhe mbajti fjalë rasti në shënimin e jubileut – 65-vjetorit të funksionimit të Institutit të Gjuhës Maqedonase „Kërste Misirkov“ ...

Institut_za_makedonski_jazik_600_-4

Повеќе...

Трошоци на функционер Асаф Адеми

minister_fotografija_1

Повеќе...

Shpenzime për funksionar Asaf Ademi

minister_fotografija_1

Повеќе...

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia