Новости

Отворена изложбата „Подарени дела од Чехословачка“ во Музејот на современата уметност

Во Музејот на современата уметност синоќа , во присуство на многубројни гости и љубители на уметноста, свечено беше отворена изложбата „Подарени дела од Чехословачка“  од колекцијата на  Музејот на современата  уметност ...

DSC_0075_-_naslovna

Повеќе...

U hap ekspozita “Vepra-dhurata nga Çekosllovakia” në Muzeun e Arteve Bashkëkohore

Në Muzeun e Arteve Bashkëkohore sot, në praninë e shumë mysafirëve dhe artdashësve, në mënyrë solemne u hap ekspozita “Vepra-dhurata nga Çekosllovakia” nga koleksioni i Muzeut të Arteve Bashkëkohore ...

DSC_0075_-_naslovna

Повеќе...

Потпишан Договор за соработка со „Традуки“ за периодот 2019 - 2020 година

Министерот за култура Асаф Адеми денеска во Музејот на македонската борба, заедно со претставниците на земјите членки на Европската мрежа за литература и превод „Традуки“ потпиша Договор за соработка за периодот 2019 - 2020 година ... 

Traduki_3

Повеќе...

U nënshkrua Marrëveshje bashkëpunimi me “Traduki” për periudhën vjetore 2019-2020

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot në Muzeun e Luftës Maqedonase së bashku me përfaqësuesit e shteteve-anëtare të Rrjetit Evropian për Letërsi dhe përkthim “Traduki” nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi për periudhën vjetore 2019-2020 ...

Traduki_3

Повеќе...

Благодарница за министерот за култура Асаф Адеми

Претседателката на Здружението за подигнување на психо-социјалната свест во општеството „Имаго плус“ од Скопје Земријета Бела му додели благодарница на министерот за култура Асаф Адеми за успешното реализирање на манифестацијата „Нов културен бран“ во рамките на проектот „Меѓуетничка интеграција, интеркултура на деца со посебни потреби и нивните родители“ ...

blagodarnica_2

Повеќе...

Mirënjohje për ministrin e Kulturës, Asaf Ademi

Kryetarja e Shoqatës për Ngritjen e Vetëdijes Psiko-Sociale në Shoqëri ,,Imago plus,, nga Shkupi Zemrijeta Bela ndau mirënjohje për ministrin e Kulturës, Asaf Ademi, për realizimin e suksesshëm të manifestimit  “Vala e re kulturore”, në kuadër të projektit “Integrimi ndëretnik, interkulturor i fëmijëve me aftësi të kufizuar dhe prindërit e tyre” ...

blagodarnica_2

Повеќе...

Министерот за култура Адеми оствари средба со амбасадорката на Јапонија во Македонија, Кеико Ханеда

Министерот за култура Асаф Адеми денеска оствари работна средба со амбасадорката на Јапонија во Република Македонија, Кеико Ханеда ...

sredba_so_japonski_ambasador

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Ademi u takua me ambasadoren e Japonisë në Maqedoni, Keiko Haneda

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, zhvilloi sot takim pune me ambasadoren e Japonisë në Republikën e Maqedonisë, Keiko Haneda ...

sredba_so_japonski_ambasador

Повеќе...

Претставата „Татко ми го сакаше Адолф“ на театарот од Гњилане го отвори 12. издание на Театарскиот фестивал „Скупи

Во Младинскиот културен центар синоќа во присуство на голем број посетители меѓу кои и претседателот на Владата Зоран Заев и министерот за култура Асаф Адеми, беше отворен 12. Интернационален театарски фестивал „Скупи“... 

__2_-

Повеќе...

Shfaqja “Im atë e donte Adolfin” e Teatrit të Gjilanit e hapi edicionin e 12-të të Festivalit të teatrit “Skupi”

Në Qendrën Kulturore për të Rinj mbrëmë, në praninë e një numri të madh të mysafirëve, si dhe kryeministrit Zoran Zaev dhe ministrit të Kulturës, Asaf Ademi, u hap Festivali i 12-të ndërkombëtar i teatrit “Skupi”...

__2_-

Повеќе...

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia