Прес Најави

Министерката за култура ќе се обрати на отворањето на изложбата „70 години МНТ“

Петок во 12 часот во Македонскиот народен театар ...

Повеќе...

Министерката за култура ќе оствари работна посета на археолошкиот локалитет „Скупи“

Во 10 часот се предвидени изјави за медиумите ...

Повеќе...

Потпишување на Меморандум за соработка во општина Штип

Среда (1.4.2015) година во 10.30 часот ...

Повеќе...

Отворање на изложба на дела кои се откупени во рамките на Конкурсот на Министерството за култура

Понеделник во 12 часот во Националната галерија на Македонија - објект Чифте амам

Повеќе...

Прес-конференција по повод гостување на реномираниот национален танцов театар од Тел Авив

Недела во 11 часот во Македонскиот народен театар

Повеќе...

Прес - конференција по повод одбележувањето на Светскиот ден на театарот

Петок во 11.30 часот во Порта Македонија ...

Повеќе...

100.000-ти билет од отворањето на новиот објект на МНТ

Во 11 часот се предвидени изјави за медиумите

Повеќе...

Промоција на шестиот том од „Толковниот речник на македонскиот јазик“

Среда во 12 часот во во Институтот за македонски јазик

Повеќе...

Прес- конференција по повод соопштувањето на лауреатот на „Струшките вечери на поезијата“

Петок во 11 часот во Македонската академија на науките и уметностите ...

Повеќе...

Министерката за култура ќе се обрати на промоцијата на нови дела од едицијата „Македонски искушенија“

Четврток во 13 часот во Порта Македонија ...

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia