Прес Најави

Министерката за култура ќе престојува во општина Вевчани

Во 13 часот ќе биде пуштен во употреба монтажниот објект наменет за продажба на сувенири,

Во 14 часот, отворање на Вевчанскиот карневал,

Повеќе...

Прес-конференција во Порта Македонија

Петок (9.1.2015 година) во 10 часот во Порта Македонија

Повеќе...

Прес-конференција по повод најновите резултати од Конкурсот за странски издавачи

Четврток (8 јануари 2015 година) во 11 часот, во просториите на Друштвото на писателите на Македонија

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска четврток ( 8 јануари 2015 година) во 11 часот, во просториите на Друштвото на писателите на Македонија, ќе се обрати на прес-конференција по повод најновите резултати од Конкурсот за странски издавачи, кој веќе се потврдува како еден од најпродуктивните проекти во контекст на промоцијата на Република Македонија во меѓународни рамки.

На прес-конференцијата ќе бидат присутни и дел од авторите чии дела во наредниот период ќе бидат преведени на некои од светските јазици.

Прес-конференција во Музејот на македонската борба

Понеделник во 10 часот, во Музејот на македонската борба

Повеќе...

Промоција на нови дела од едицијата „Врвови на светската филозофија, историја и психологија со психоанализа“

Ндела (28 декември 2014 г.) во 13.30 часот во Македонскиот народен театар

Повеќе...

Промоција на нови книги од едицијата „Ѕвезди на светската книжевност“

Сабота (27 декември 2014 г.) во 13.30 часот во НУБ „Св. Климент Охридски“

Повеќе...

Прес-конференција во Порта Македонија

Петок (26.12.2014 година) во 11 часот во Порта Македонија

Повеќе...

Работна средба со министерот за култура и спорт на Босна и Херцеговина

Четврток во 10.45 часот кај Турбето на Крал Кзи (во населбата Гази Баба во Скопје, во близина на природно-математичкиот факултет) предвидени се изјави за медиумите

Повеќе...

Свеченост по повод промоцијата на постојаната музејска поставка „Златото на Лихнитида“

Среда во 11 часот во Куќата на Уранија во Охрид

Повеќе...

Прослава по повод 50-годишнината од основањето на Музејот Куманово

Понеделник во 12 часот во Музејот Куманово

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia