Прес Најави

Во 20 часот почнува со работа новиот објект на велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“

Сабота (20.12.2014 г.)  во 20 часот во новиот објект на велешкиот театар 

Повеќе...

Свечено отворање на „Музејот на ВМРО за Штип и штипско (1893-1934)“

Сабота (20.12.2014 година) во 14 часот во Ново село

Повеќе...

Свечена седница на Собранието на Националниот комитет-ИКОМОС

Среда (17.12.2014 година) во 11.30 часот во МАНУ

Повеќе...

Министерката за култура ќе престојува во работна посета на Гостивар

Предвидени се изјави за медиумите

Повеќе...

Промоција на монографија за Македонската филхармонија

Понеделник во 12 часот во Порта Македонија

Повеќе...

Промоција на првите книги од капиталниот проект „Превод на дела од македонската книжевност на шест странски јазици“

Петок (12 декември 2014 г.) во 12 часот во објектот Порта Македонија 

Повеќе...

Отворање на изложба за палатата Фарнезина

Четврток во 19 часот во Националната галерија на Македонија (објект Чифте амам)

Повеќе...

Седумдецениски јубилеј на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“

Петок во 11.00 часот во НУБ „Св. Климент Охридски“

Повеќе...

Прес-конференција во Македонскиот народен театар

Петок во 10 часот во просториите на МНТ

Повеќе...

Акција „Ден на дрвото“

Среда во 9.30 часот во Велес и  Берово

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia