Соопштенија

Седум претстави на репертоарот на велешкиот театар овој месец

Вкупно 7 претстави ќе бидат изведени на сцената на Театарот во Велес до крајот на јануари. Љубителите на театарската уметност од овој град на 17 јануари, четврток, ќе може да ја проследат претставата „Елешник“, претставата „Синиот портокал“ на репертоарот ќе биде на 18 јануари, додека на 22 јануари, вторник, на сцената на Театарот ќе се одигра претставата „Сомнително лице“, а на 24 јануари и претставата „Тоалет за дами“ ...

Veleski_teatar

Повеќе...

Shtatë shfaqjet e repertorit në Teatrin e Velesit këtë muaj

Gjithsej 7 shfaqje do të jepen në skenën e Teatrit në Veles deri në fund të janarit. Adhuruesit e artit teatral të këtij qyteti më 17 janar, e enjte, do të mund ta shikojnë shfaqjen „Eleshnik“, shfaqja „Portokalli i kaltër“ i repertorit do të jetë më 18 janar, ndërsa më 22 janar, e martë, në skenën e Teatrit do të jepet shfaqja „Personi i dyshimtë“, ndërsa më 24 janar edhe shfaqja „Tualeti për zonja“ ...

Veleski_teatar

Повеќе...

Манифестација „Танц со зборовите“ денеска во Крива Паланка

Во библиотеката при Центарот за култура во Крива Паланка денеска, 16 јануари,  со почеток во 17 часот, ќе се одржи  манифестацијата „Танц  со зборовите“ ...

K.Palanka

Повеќе...

Manifestimi „Valle me fjalët“ sot në Kriva Pallankë

Në bibliotekën pranë Qendrës së Kulturës në Kriva Pallankë sot, 16 janar, me fillim në orën 17:00, do të mbahet manifestimi „Valle me fjalët“ ...

K.Palanka

Повеќе...

Заврши турнејата на Македонската филхармонија во Кина

Заврши турнејата на Македонската филхармонија во Кина која траеше две недели (26 декември – 9 јануари). Во рамки на музичкиот проект насловен „7 концерти во 7 градови во Кина“, македонските музичари настапија во концертните сали: Хохот – во театарот Хохот, Таијуан – во Шанжи театарот, Тангшан – во истоимениот театар, Женгжу – во истоимено здание, како и во театрите во градовите Хенгшуи, Хефеи и Донгуан ...

Filharmonija_fotka

Повеќе...

Vizita e Filharmonisë së Maqedonisë në Kinë ka përfunduar

Turneu i Filharmonisë së Maqedonisë në Kinë zgjati dy javë (26 dhjetor - 9 janar). Në kuadër të projektit muzikor të titulluar "7 koncerte në 7 qytete në Kinë," muzikantët maqedonas mbajtën shfaqje në sallat e koncerteve: Hohot - në teatrin Hohot, Taijuan - në teatrin Shanzhi, Tangshan - teatrin e lartëpëmendur, Zhengzhou - ndërtesën e njejtë si dhe teatrot në qytetet e Hengshui, Hefei dhe Dongguan ...

Filharmonija_fotka

Повеќе...

Балетот „Самсон и Далила“ во МОБ

Во Македонската опера и балет денеска, 15 јануари, со почеток во 20 часот, ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“ со музика од Камиј Сен-Санс ...

Samson_Dalila_1

Повеќе...

Baleti "Samson dhe Delilah" në Operën dhe Baletin e Maqedonisë

Në Operën dhe Baletin e Maqedonisë, më 15 janar, në orën 20, do të realizohet shfaqja e baletit "Samson dhe Delilah" me muzikë nga Kamy Saint-Saens ...

Samson_Dalila_1

Повеќе...

Претстава за младинци „Ана и Хана“

По мотиви од Дневникот на Ана Франк, во адаптација и режија на Драгана Гунин, денеска во 19 часот на сцената на Театар „Комедија“ актерите на Турскиот театар ќе ја одиграат претставата „Ана и Хана“ ...

turski_teatar_1

Повеќе...

Performanca për të rinjtë "Ana dhe Hana"

Pas motiveve nga Ditari i Anna Frank, e përshtatur dhe drejtuar nga Dragana Gunin, sot në orën 19 në skenën e Teatrit "Komedia" aktorët e Teatrit Turk do të luajnë shfaqjen "Ana dhe Hana" ...

turski_teatar_1

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија