Нови директори во неколку национални установи од областа на културата

Министерството за култура ја известува јавноста дека по завршување на постапката по јавните конкурси, министерот за култура именуваше 6 нови директори со редовен мандат во национални установи од областа на културата...
Катарина Илиевска-Силјановска е именувана за директорка на Н.У Театар за деца и младинци -Скопје. 
Во Н.У Центар за култура ,, Асном'' -Гостивар, за директор е именуван Ход Мифтари.
Во Н.У Музеј на Македонија - Скопје, за директор е именуван Гордан Николов.
Во Н.У Музеј на современа уметност - Скопје, за директорка е именувана Мира Гаќина.
Во Н.У Музеј на Тетовскиот крај - Тетово, именуван директор е Миќо Стојчески.
Во Н.У Центар за култура ,, Трајко Прокопиев''- Куманово, за директор е именуван Сашо Тодоровски.
Со овие наицонални установи досега раководеа вршители на должноста на оваа функција. 
kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia