Filmi „Perëndia ekziston, emrin e ka Petrunija“ në konkurrencën kryesore në Berlinale

Me filmin „Perëndia ekziston, emrin e ka Petrunija” të Teona Strugar Mitevskës, Maqedonia për herë të parë në historinë e kinematografisë së Maqedonisë do të marrë pjesë në programin kryesor të Festivalit filmik të Berlinit...
Berlinale-Logo-700x394-rcm1200x627u

Siç informoi Agjencia e Filmit e Republikës së Maqedonisë, kjo është pjesëmarrja e parë e Maqedonisë në konkurrencën kryesore, në një nga tre festivalet më të mëdha Kanë, Berlin dhe Venedik, pas më shumë se njëzet viteve.

„Perëndia ekziston, emrin e ka Petrunija” nga shtëpia e produksionit “Sestri i brat Mitevski” është koproduksion kompleks mes pesë vendeve: Maqedonisë, Francës, Belgjikës, Sllovenisë dhe Kroacisë. Filmi u përkrah nga fondi prestigjioz Eurimages dhe nga fondi për zhvillim të projekteve Media. Buxheti i filmit është 1 400 000 euro, ndërsa nga Agjencia Filmit të Maqedonisë mori 30 000 000 denarë. Filmi u incizua 6 javë në Shtip në janar dhe shkurt të vitit 2018. Montazhi u bë në Belgjikë, ndërsa zëri, laboratori dhe muzika u punuan në Belgjikë, Francë dhe Slloveni. Bashkëskenariste e Teonës është Ellma Tataragiq, drejtor i fotografisë është Virginie Saint Martine nga Belgjika, skenograf është Vuk Mitevski, kostumet janë të Monika Lobrer, ndërsa grimi i Mojca Gorogranc Petrushevska. Montazhuese e filmit është Meri Helen Dozo, ndërsa dizajnues i zërit Ingrid Simon. Kastingu është i Kirijana Nikollovskës, asistent i parë i regjisë është Jane Kortoshev, ndërsa drejtor i filmit është Elena Stanisheva. Rolin kryesor të Petrunijas e luan Zorica Nusheva, ndërsa në rolet tjera luajnë: Simenon Moni Damevski, Suad Begovski, Stefan Vujisiq, Xhevdet Jashari, Violeta Shapkovska, Adrijana Kolevska, Petar Mirçevski, Bajrush Mjaku, Ilija Vollçevski, Nikolla Kumev, Llabina Mitevska, Igor Todorov, Nenad Angelkov dhe Vlladimir Tuliev.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia