Манифестација „Танц со зборовите“ денеска во Крива Паланка

Во библиотеката при Центарот за култура во Крива Паланка денеска, 16 јануари,  со почеток во 17 часот, ќе се одржи  манифестацијата „Танц  со зборовите“ ...

K.Palanka

Во рамките на манифестацијата, на која ќе учествуваат  членовите на  Книжевно-литературниот клуб „Калин“  кој  работи   во рамките на  Центарот за култура, освен поетското читање  ќе се одржи и ретроспективна изложба на  издадени  стихозбирки и прозни дела на некогашни и на актуелни членови на Литературниот клуб „Калин“.

Крајот на  настанот е наменет за прогласување  на „Најчитател на годината“ и за доделување дипломи за  читатели кои биле најредовни посетители во библиотеката и прочитале најмногу книги.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia