Соопштенија

Изложба на Петре Николоски во Чифте амам

Националната галерија на Македонија во рамките на јубилејната програма по повод 70 години од постоењето, како завршна манифестација вечер (27 декември) во Чифте амам ќе ја претстави изложбата од Петре Николоски со наслов „Бесконечност“...

izlozba_na_Petre_Nikoloski

Повеќе...

Ekspozitë e Petre Nikollovskit në Çifte Hamam

Galeria Nacionale e Maqedonisë në kuadër të programit jubilar, me rastin e 70 viteve të ekzistimit, si manifestim përfundimtar sonte (27 dhjetor) në Çifte Hamam do ta prezantojë ekspozitën nga Petre Nikollovski, me titull „Pafundësi“...

izlozba_na_Petre_Nikoloski

Повеќе...

Политичката сатира „Нема да платам“ премиерно во НУ Театар Комедија

Во Театарот Комедија вечер (27 декември) премиерно ќе биде изведена претставата „Нема да платам“ од Дарио Фо во режија на Александра Кардалевска...

premiera_vo_Teatar_Komedija1

Повеќе...

Satira politike „Nuk do të paguaj“ premierë në IK Teatri Komedia

Në Teatrin Komedia sonte (27 dhjetor) do të luhet premiera e shfaqjes „Nuk do të paguaj“ nga Dario Fo, në regji të Aleksandra Kardalevskës...

premiera_vo_Teatar_Komedija1

Повеќе...

Македонската филхармонија на турнеја во Кина

Од 26 декември до 8 јануари оркестарот на Македонската филхармонија ќе ја оствари долгоочекуваната турнеја во Кина...

Filharmonija_na_turneja_vo___Kina

Повеќе...

Filarmonia e Maqedonisë në turne në Kinë

Nga 26 dhjetori deri më 8 janar të vitit 2019 orkestra e Filarmonisë së Maqedonisë  do ta realizojë turneun e shumëpritur në Kinë...

Filharmonija_na_turneja_vo___Kina

Повеќе...

Тактилна изложба во Заводот и музеј Битола

Во малата сала на Заводот за заштита на спомениците и музеј Битола денеска (27 декември) во 13 часот ќе биде отворена тактилна изложба со мотиви од колекцијата на оваа национална установа...

taktilna_izlozba_vo_Muzej___Bitola

Повеќе...

Ekspozitë taktile në Entin dhe Muzeun e Manastirit

Në sallën e Entit për Mbrojtjen e Monumenteve dhe Muzeu i Manastirit sot (27 dhjetor) në ora 13 do të hapet ekspozita taktile me motive nga koleksioni i këtij institucioni...

taktilna_izlozba_vo_Muzej___Bitola

Ekspozita, që mbështetet nga Ministria e Kulturës, u dedikohet njerëzve të verbër dhe njerëzve me shikim të dobët, me një qëllim të vetëm – qasje të tyre në skenën e përhershme të muzeut. Janë punuar rreth njëzet fotografi taktile në letër speciale kapsulore, të shtypura në fuzer, shoqëruar me tekste të adaptuara dhe sqarime me alfabetin e Braille.

Në kuadër të këtij projekti janë konsultuar më shumë ekspertë nga Republika e Maqedonisë dhe nga Ballkani (defektologë, tiflologë, dizajnerë, kuratorë...), ndërsa janë bërë konsultime edhe me njerëzit e verbër nga Manastiri, nëpërmjet punëtorive, vizitave të organizuara dhe takimeve.

Nga Muzeu i Manastirit paralajmërojnë se në periudhën e ardhshme objektet do të prezantohen në 3D, me audio – video mbështetje dhe sqarim me gjuhë shenjash, me mbështetje nga Rrjeti Ballkanik i Muzeve.

Македонските апликанти во 2018 година добија 220 200 евра поддршка од Креативна Европа-МЕДИА

Преку програмата Креативна Европа – МЕДИА, македонските апликанти во 2018 година добија вкупна поддршка од 220 200 евра на повеќе различни повици, соопшти  МЕДИА Деск Македонија ...   

creative-europe-logo

Повеќе...

Aplikuesit nga Maqedonia në vitin 2018 fituan 220.200 euro nga Evropa Kreative - MEDIA

Nëpërmjet programit Evropa Kreative – MEDIA, aplikuesit nga Maqedonia në vitin 2018 fituan mbështetje financiare prej 220.200 euro, në më shumë thirrje të ndryshme, njoftoi MEDIA desk Maqedoni ... 

creative-europe-logo

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија