Соопштенија

Tермини за консултации за лицата заинтересирани за полагање на лекторскиот испит за јануари 2019 година

Во согласност со член 3 став 2 од Правилникот за начинот на полагањето на испитот за добивање лекторска лиценца и за Програмата за испитот,Комисијата за полагање испит за лектор достави термини за консултации за јануари 2019 г. за лицата заинтересирани за полагање на лекторскиот испит.Членовите на Комисијата за полагање испит за лектор во определените термини ќе бидат достапни во нивните кабинети...

Logo_novo_1

Повеќе...

Oraret për konsultime për personat e interesuar për të hyrë në provimin për lektor për muajin Janar, viti 2019

Në pajtim me nenin 3, paragrafi 2 nga Rregullorja për mënyrën e dhënies së provimit për të marrë licencë për lektor dhe për Programin e provimit, Komisioni për provimin për lektor ka paraqitur orarin për konsultime për muajin janar të vitit 2019 për personat e interesuar për të hyrë në provimin për lektor.

Logo_novo_1

Повеќе...

„Новогодишен гала-концерт“ во Прилеп

Во Центарот за култура „Марко Цепенков“ денеска (25 декември) во 19 часот ќе биде одржан „Новогодишен гала-концерт“ ...

operski_koncert_vo_Prilep

Повеќе...

„Gala Koncert për Vitin e Ri“ në Prilep

Në Qendrën e Kulturës “Marko Cepenkov” sot, (25 dhjetor), në ora 19 do të mbahet „Gala koncerti për Vitin e Ri“ ...

operski_koncert_vo_Prilep

Повеќе...

Јубилеен концерт на дуото Кировски

Во Македонската филхармонија вечер (25 октомври), со почеток во 20 часот, концерт ќе одржи камерното дуо Кировски составено од Љубиша Кировски - виолина и виола и Маја Шутевска-Кировска - пијано ...

maja_i_ljubisa_kirovski

Повеќе...

Koncert jubilar i duetit Kirovski

Në Filarmoninë ë Maqedonisë sonte (25 dhjetor) prej orës 20 do të mbahet koncerti i duetit Kirovski, i përbërë nga Ljubisha Kirovski – violinë dhe violë dhe Maja – Shutevska Kirovska - piano ...

maja_i_ljubisa_kirovski

Повеќе...

Почина м-р Ристо Палигора, советник конзерватор за заштита на ѕидното сликарство

Почина м-р Ристо Палигора, советник конзерватор за заштита на ѕидното сликарство, фрески и фрескоживопис вработен во НУ Завод и музеј - Битола  ...

risto-paligora-203676_1

Повеќе...

Ndërroi jetë Mr. Risto Paligora, këshilltar, konservues për mbrojtje të pikturimit në mur

Ndërroi jetë mr. Risto Paligora, këshilltar konservues për mbrojtje të pikturimit në mur, freskave dhe artit figurativ, i punësuar në IP Enti dhe Muzeu - Manastir ...

risto-paligora-203676_1

Повеќе...

Балетот „Ана Каренина“ премиерно во МОБ

На сцената на Македонската опера и балет вечер (25 декември), со почеток во 20 часот, премиерно ќе биде изведен балетскиот спектакл „Ана Каренина“ од Петар Илич Чајковски со кореографија на Лео Мујиќ од Хрватска ...

ana_karenina_vo_MOB

Повеќе...

Premiera e baletit „Ana Karenina“ në OBM

Në skenën e Operës dhe Baletit të Maqedonisë, sonte (25 dhjetor), duke filluar prej orës 20 do të luhet premiera e spektaklit të baletit „Ana Karenina“, nga Petar Iliq Çajkovski, me koreografi të Leo Mujiqit nga Kroacia ...

ana_karenina_vo_MOB

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија